Alle info over de Body Mass Index en jouw BMI

Mijn bmi berekenen

Body Mass Index

U vraagt zich waarschijnlijk af, kan ik mijn BMI berekenen metsimpele formule, en wat is het nut? Uw BMI geeft een goede schatting van de hoeveelheid lichaamsvet. Aan de hand van de uitkomst van uw berekening kunt u vergelijken of uw lichaamsgewicht binnen de normale normen ligt. Voor de berekening van uw BMI heb je slechts twee variabelen nodig: uw lengte en uw gewicht. Uw lengte moet uitgedrukt zijn in kilogram, uw lengte in meters.

Hoe groot ben ik?

Mijn BMI berekenen begint met het bepalen van mijn lengte in meters door op mijn blote voeten, ontspannen maar rechtop, tegen een stevig oppervlak te gaan staan dat uiteraard groter is dan mezelf, zoals een muur of een deurframe. Markeer op de muur een punt dat overeenkomt met de bovenkant van uw hooft. Meet de afstand tussen de vloer en de markering op de muur.

BMI dieet

Op de weegschaal!

Ik kan enkel mijn BMI berekenen als ik ook mijn juiste gewicht ken. Met behulp van een nauwkeurige schaal weegt u zich, voor uw eerste maaltijd. Het is beste is dat u zich naakt, of met zo weinig mogelijk kleren, weegt, om een correct getal te krijgen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare weegschaal, check dan zeker deze lijst van populaire personenweegschalen die door de redactie van Techgeek jaarlijks wordt bijgewerkt.

Gebruik de juiste formule!

Mijn BMI berekenen gebeurt aan de hand van een formule, door gebruik te maken van uw lengte en uw gewicht. De formule is de volgende: (Gewicht in kg) delen door ÷ (Hoogte in meter x hoogte in meters) = BMI. Wanneer u bijvoorbeeld 1.80 meter lang bent en 65 kg weegt is de uitkomst de volgende: 65 ÷ (1.8 x 1.8) = 65 ÷ 3,24 = 20,1

Kijk en vergelijk!

Mijn BMI berekenen, en dan? Daarna moet ik vergelijken met een reeks meetwaarden, die door dokters en diëtisten gebruikt worden, om een indicatie te krijgen van de “gezondheid” van uw gewicht U hebt ondergewicht met een BMI lager dan 18.5. Tussen 18.5 en 24.9 is uw gewicht normaal. Vanaf 25 moet u meer aandacht besteden aan uw voeding en lichaamsbeweging, want tussen 25 en 29.9 hebt u overgewicht. Daarboven is het echt problematisch en lijdt u aan obesitas.