Alle info over de Body Mass Index en jouw BMI

BMI berekenen leeftijd

Gewichtig voor uw gezondheid

BMI berekenen leeftijd is een methode die wordt gebruikt om te bepalen of er sprake is van overgewicht. Je BMI is een categorie-indeling voor je gewicht in verhouding tot de lengte van je lichaam. De uitkomst hiervan wordt aangeduid als de BMI index. Waar geen rekening mee gehouden wordt bij de berekening van de BMI is dat er individuele verschillen in lichaamsbouw bestaan. Deze verschillen worden bij de BMI berekenen leeftijd niet meegenomen. Dan kunt u denken aan de verhouding van spieren, botten en vetweefsel. Houdt u hier dus wel rekening mee. Voedingsspecialiste Inge Vervotte benadrukt: “BMI is een goede basis, maar voor veel mensen is er een échte vetmeting nodig om goede informatie te hebben”!

BMI berekenen leeftijd

Formule Body Mass Index

Voor het BMI berekenen leeftijd gebruikt u de onderstaand formule. De BMI formule is als volgt: het gewicht van een persoon wordt gedeeld door de lengte in het kwadraat.

BMI INDEX EN BETEKENİS

Wanneer de uitkomst bij het calculeren van uw BMI ındex als uitkomst een waarde laat zien van 18,5 of lager, wordt u geadviseerd uw gewicht aan te passen en wat aan te komen. Ideaal is het BMI berekenen leeftijd als de leeftijd ligt tussen de 18,5 en 25. Dit betekent dat u op het juiste gewicht zit, en dit moet blijven.

Bij een BMI tussen de 25 en 30 geeft de index aan dat u zeker op uw gewicht moet gaan letten en de nodige kilo’s moet afvallen. Dit ter voorkoming van gezondheidsproblemen. Bij het berekenen BMI leeftijd dient u zeker niet uit te komen op 30 en hoger! Wanneer dit wel het geval is, lijdt u aan een te hoog cholesterolgehalte. Zwaarlijvigheid gaat vaak gepaard met hart- en vaatziekten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

UITZONDERINGEN TOEPASSING BMI BEREKENEN LEEFTIJD

Het toepassen van de BMI index kan nadrukkelijk niet toegepast worden op de volgende groepen: zuigelingen, kinderen, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, personen die ernstig ziek zijn, atleten en volwassenen ouder dan 74 jaar. Voor overige groepen is BMI berekenen leeftijd het instrument om te gebruiken, en uw vetgehalte in balans te houden.